AML перевірка криптовалюти: що це таке і чому це важливо?

AML перевірка криптовалюти: що це таке і чому це важливо?

У цій статті ми поговоримо про служби, які перевіряють криптовалюту на легітимність, а також на її "чистоту". Почнемо з початку, що таке AML?



AML (перевірка на відмивання грошей) для криптовалют – це процес перевірки криптовалютних активів на наявність участі у незаконних операціях. Ця перевірка враховує багато факторів, які вказують на те, у яких транзакціях брали участь кошти, отримані на криптовалютний гаманець. Наприклад, чи були вони вкрадені, чи пройшли через Темну мережу тощо.



Навіщо і чому важливо проводити AML - перевірку криптовалют?



Уявимо ситуацію: бізнес може прийняти оплату вкраденими криптовалютами, після чого зазнає проблем з правоохоронними органами (місцевими чи міжнародними). При цьому ці проблеми можуть виявитися не одразу, а через певний час. Тому краще відразу бути впевненими в тому, що отримана вами криптовалюта не є "брудною" (вкраденою чи не залученою до торгівлі людьми чи фінансування тероризму).



Наскільки великою є проблема "брудної" криптовалюти і хто її перевіряє? Кожен випадок крадіжок коштів (з бірж та інших проектів), про які було офіційно заявлено відповідним правоохоронним органам, уважно відслідковується спеціальними бізнес-організаціями. Дані AML-організації аналізують великі обсяги інформації (блокчейни, сайти, на яких відображаються гаманці, транзакції між гаманцями) та маркують такі гаманці і транзакції. Вони додатково обмінюються даними між собою. Продукти таких AML-організацій використовують правоохоронні органи для затримання злочинців





Тому ми наполегливо рекомендуємо перевіряти кожну транзакцію, використовуючи послуги найсучасніших AML-продуктів.



Висновки про те, наскільки великою є дана проблема, можете зробити самі.

В наступних публікаціях блогу ми поглибимось в тему криптозлочинів та їх вирішень. 



Вивчаючи досвід інших, ви захистите себе від потенційних ризиків та зможете приймати обдумані фінансові рішення. Також читайте Регулювання криптовалют в різних країнах щоб залишатися попереду у світі криптовалют та фінансів.


https://ua.kriptovalyuta.com/crypto/aml-perevirka-kryptovaliuty-shcho-tse-take-i-chomu-tse-vazhlyvo/

Comments

Popular posts from this blog

Відкрийте для себе Dvizh – швидкий та безпечний обмінник криптовалют!