Що таке біткойн - для новачків

Що таке біткойн - для новачків

Будь-який новачок може завести пошук запиту "Що таке біткойн", і знайти дуже багато докладної інформації. Для новачків у цій статті, на наш погляд, достатньо інформації, і матеріал викладений простими словами.



Що таке біткойн



Bitcoin (Біткойн або Біткоїн) – це перша у світі цифрова валюта, за допомогою якої можна проводити фінансові операції в децентралізованій мережі, яка ні кому не належить. Цифрова валюта і біткойн - це просто набір цифр і символів, які передаються через інтернет.



Чим Біткойн відрізняється від звичайних грошей:



- Децентралізація дає можливість за допомогою технології блокчейн робити незалежні від банків транзакції. Платіж повернути назад не вийде.

- Анонімність теж великий плюс, гаманець можна створити за кілька хвилин, і відразу ж починати ним користуватися.

- Комісія за транзакцію набагато нижча за банківські перекази, але іноді якщо завантажена мережа біткойн користувачів – може змінюватися швидкість переказу та сума комісії.

- Надійність транзакції залежить від кількох навмання вибраних користувачів біткойн-мережі, вони просто підтверджують ваш переказ біткойнів. Змінити чи вплинути якимось чином на цей процес практично неможливо.

- Не вдасться просто надрукувати потрібну кількість біткойнів, як, наприклад, паперових грошей, тут процес чітко сформований і залежить від майнінгу.

І на думку багатьох власників біткойну, ця криптовалюта створена для того, щоб надалі замінити фіатні валюти більш швидким і дешевим способом оплати.



Хто створив біткойн

Офіційно творцем першої криптовалюти та системи блокчейн вважають Сатоші Накамото, який у 2009 році опублікував вихідний код у відкритому доступі. Але на публіку він так і не з'явився, тому невідомо, одна це була людина чи група програмістів.



На цьому тлі невизначеності постійно “з'являються” нові творці біткойна, багато хто хоче слави, але чим більше охочих – тим більше недовіри до нових “творців” першої криптовалюти.



І все одно, ім'я Сатоші назавжди записано в історію, і на його честь названа мінімальна частина біткойна - один сатоші дорівнює 0,00000001 btc.



Як виглядає біткоїн

Ви, напевно, бачили багато красивих картинок із зображенням біткойну, схожого на золоту монету, і часто його називають цифровим золотом.



Але біткоїна у фізичному вигляді не існує, це цифрова валюта. Можна спрощено сказати набір символів. Також є дуже багато видів гаманців, де можна зберігати біткоїни.



Як працює переказ біткоїнів

Біткойн можна перемістити з одного гаманця на інший, і не інакше; біткойн може "висіти в повітрі" тільки під час транзакції, решту часу він знаходиться в гаманці. Процес полягає у підтвердженні цього перекладу учасниками мережі.



Наприклад, ви відправляєте 1 біткойн. Робите запит операції в мережу біткойна. Декілька випадково вибраних користувачів, які включені до мережі в цей момент отримують ваш запит і підтверджують його.



Різні гаманці вимагають різну кількість підтверджень. Якщо мережа не завантажена такими запитами, транзакція пройде швидко.



Миттєвий переклад біткойна і без комісії

Є сервіси, які роблять внутрішні переклади миттєво і без підтвердження мережі, але для виведення з цих сервісів потрібний стандартний процес переказу.



Що впливає на ціну біткойна

Перше, це майнінг – видобуток біткойну, який у свою чергу залежить від багатьох факторів: вартості майнінгових машин, електроенергії, складності видобутку та багатьох інших складових.



Тому просто неможливо точно знати, чи окупиться майнінг, але точно вже можна сказати, що майнінг може бути вигідним на великих так званих фермах з сотнями тисяч машин.



Підсумок

Сподіваюся ця стаття принесла вам користь, ви тепер знаєте, Що таке біткойн, і отримали потрібну вам інформацію. Біткойн був, є, і залишиться першою в історії криптовалютою.


https://ua.kriptovalyuta.com/novachkam/shcho-take-bitkoyn-dlia-novachkiv/

Comments

Popular posts from this blog

Відкрийте для себе Dvizh – швидкий та безпечний обмінник криптовалют!